ben jij ook zo’n fan van pesto? ik heb het jarenlang niet gegeten, omdat ik er – voor ik plantaardig begon te eten – zo ziek van ben geweest dat ik niet meer durfde.
tot ik ontdekte dat pesto perrrrrfect te maken valt zonder melkproducten, en so extremely easy is! ik vind het een geweldige saus om in de koelkast te hebben liggen, omdat het zeer snel een recept op tafel kan toveren of het een bepaald recept smaakvoller maakt. 

 

INGREDIËNTEN (voor 2 personen, als je het als saus gebruikt bij spaghetti)

3 handvol walnoten
15 eetlepels olijfolie
1 koffielepel zeezout
1 snuif zwarte peper
1 koffielepel gemalen knoflook
1 snuif cayenne
1 koffielepel gemalen komijn
1 basilicum plantje (de blaadjes ervan)
4 handvol verse spinazie
sap van 1 citroen


WERKWIJZE

Plaats alle ingrediënten in een keukenmachine.
Mix goed, tot het geheel smeuïg wordt. Het kan zijn dat je de machine tussentijds even moet stoppen om de zijkanten goed af te schrapen, zodat je niets verliest ;-).

TIP: je kan de pesto ook in een glazen kom gedurende enkele dagen bewaren in de koelkast – ik vind het erg lekker te serveren met patatjes in de oven, of toe te voegen bij groenten voor extra smaak, als pastasaus of als lunch op een geroosterde boterham… sooooo many options!

Enjoy!

Like this article? Share it!

Twitter Facebook Linkedin Google+ Pinterest