Hallo mooi mens!

Supertof dat je mijn foodblog bezoekt, welkom!

Voor diegenen die me niet kennen: ik ben Sandra, kakte mijn mama haar buik vol meteen nadat ik ter wereld kwam in 1987.. get the picture? Een speciaal geval dus.
Van nature een spring in’t veld,  een echte plant-lover en mijn dierbaren draag ik op handen.

Ik ben oorspronkelijk opgeleid & afgestudeerd als professionele danseres. Die carrière heb ik vaarwel moeten zeggen door een zware blessure die me uit de danswereld heeft doen stappen. Het begin van een laaaaaang pad van gezondheidsproblemen, die uiteindelijk leidde tot een emotionele breakdown.
Ik woog nog maar 35kg, schuimde doktoren af in de hoop hulp te krijgen, maar werd steeds de rug gekeerd. On-ge-twijfeld tot nu toe de zwaarste periode uit mijn leven.
Maar achteraf gezien wel eentje waarvoor ik dankbaar ben. Het heeft me veranderd als mens, mijn leven 180 graden doen draaien, me op een andere manier leren kijken naar het leven, en mijn passie voor gezondheid, welzijn & voeding doen ontstaan.
Ik ben naar Amerika getrokken om me daar op te leiden als Raw Food Chef, wat ertoe heeft geleid dat ik gedurende 1,5 jaar ongekookte voeding heb gegeten. Mijn lichaam is beginnen aansterken (en de kilootjes kwamen er gelukkig weer bij), en sinds 2011 eet ik geen vlees of vis meer.
Ik heb het nog geen seconde gemist! Ik kook steeds plantaardig, en voel me daar het beste bij. Sinds ik deze eetstijl hanteer, eet ik smaakvoller, véél gevarieerder en bevat mijn bord meer kleur. Elke keer ik kook of eten bereid, voelt het aan als een creatieve dans.

Vandaag de dag ben ik CEO,  gelukkig samenwonend met Kristiaan (die 2 lieve dochters heeft uit een vorige relatie) in ons groen huis in het groene Leefdaal & zijn mijn armen & schouders nog nooit zo breed geweest door mijn liefde voor krachttraining.  Snap je nu de 180 graden switch? 😉

Mijn liefde voor plantaardig eten is nog altijd even groot; ongekookte voeding is nu voor 90% gekookt geworden; de porties zijn verdubbeld sinds ik crossfit en mijn recepten zijn minder complex, minder tijdsrovend en meer kidsproof geworden.

Ik hoop dat de blog en recepten jullie kunnen inspireren.
Voel je zeker vrij (maar niet verplicht) om de hastag #hookedbycooking te gebruiken & mijn facebook pagina te taggen indien je een recept uitprobeert en het eindresultaat zou delen op sociale media.
I would love to see your creations!

Veel liefs,

Sandra
💜